Spiegelschade

Spiegelschade verwijst naar schade aan de buitenspiegels van een auto, variërend van krassen en deuken tot gebroken glas. Dit type schade kan ontstaan als gevolg van een aanrijding door bijvoorbeeld een fietser of andere automobilist, vandalisme of onhandige manoeuvres. Het kan leiden tot verminderd zicht tijdens het rijden en heeft vaak vervelende gevolgen.

Om uw veiligheid op de weg te waarborgen en verdere schade te voorkomen, is het van essentieel belang om spiegelschade zo snel mogelijk te laten herstellen. Een gebroken spiegel kan leiden tot loslatend glas tijdens het rijden, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken voor andere weggebruikers. Daarnaast riskeert u een boete als u met beschadigde spiegels blijft rijden. Het is daarom verstandig om spiegelschade direct te laten repareren, zodat u geen overtredingen begaat en de veiligheid op de weg kunt waarborgen.

Wilt u de spiegels van uw auto laten repareren? Kom gerust langs in onze werkplaats of vul direct het onderstaande schadeformulier in.

Schade melden

Veelgestelde vragen over Spiegelschade

Spiegelschade verwijst naar alle soorten schade aan de buitenspiegels van een auto, zoals krassen, deuken en gebroken glas.

Spiegelschade wordt voornamelijk veroorzaakt doordat een andere automobilist of fietser tegen de spiegel van een auto aanrijdt. Ook vandalisme en ongelukkige manoeuvres tijdens het rijden kunnen de oorzaak van spiegelschade zijn.

Spiegelschade kan zeer gevaarlijk zijn omdat het de bestuurder tijdens het rijden belemmert in zijn zicht. Daarnaast kan gebroken glas loskomen, wat weer kan leiden tot onveilige situaties voor andere weggebruikers.

Rijden met spiegelschade die de verkeersveiligheid in gevaar brengt, is in Nederland niet toegestaan. Als u dit toch doet, riskeert u een boete. Daarom is het verstandig om beschadigde spiegels snel te laten repareren om boetes te voorkomen en de verkeersveiligheid te waarborgen.