Hagelschade

Als het gevolg van klimaatverandering komen hagelbuien steeds vaker in Nederland voor. Een hagelbui kan schade aan uw auto toebrengen. U kunt bij ASN Autoschade Pouw terecht om dit te laten herstellen. Bij kleine deukjes hoeft uw auto enkel te worden uitgedeukt. Indien ook de lak beschadigd is, zal uw auto gespoten moeten worden. Het is belangrijk dat u bij hagelschade snel actie onderneemt. Hoe langer u wacht, hoe meer roest er zal ontstaan. Roest heeft nadelige gevolgen voor onder meer het plaatwerk van de auto.

Schade melden

Veelgestelde vragen over Hagelschade

Met hagelschade worden kleine deukjes in het plaatwerk van uw auto bedoeld. Deze deukjes worden veroorzaakt door een hagelbui.

Controleer eerst of u de auto mag blijven gebruiken. Bij schade aan het dak of de carrosserie is dit geen enkel probleem. Zorg dat u foto’s van de schade maakt zodat u bewijs heeft voor uw verzekeraar.  Meld vervolgens de hagelschade bij uw verzekerings- of leasemaatschappij.  

Hierna kunt u de schade melden bij ASN Autoschade Munsterhuis Enschede. Kom gerust langs of neem vooraf even contact met ons op. 

In veel gevallen kan hagelschade worden hersteld door uw auto uit te deuken. Mocht er sprake zijn van zeer ernstige hagelschade, dan kan het voorkomen dat ook de lak beschadigd is. Om dit volledig te herstellen, moet de auto worden gespoten.

Het effectiefst is om uw auto overdekt te stallen. Andere manieren zijn door een beschermhoes aan te schaffen of door een zeil te spannen tussen de dakdragers van uw auto.