Welke soorten autoschade zijn er?

Welke soorten autoschade zijn er?

Mensen die veel autorijden kunnen er niet omheen. Ongevallen zitten in een klein hoekje. Ongeacht of u de schade zelf heeft aangericht of iemand anders. Het schadeafhandelingsproces vergt de nodige tijd en moeite. Iedere soort schade heeft een eigen aanpak. In deze blog bespreken wij de verschillende soorten autoschade.

Brandschade

Er zijn verschillende oorzaken van brandschade aan uw auto. Het kan ontstaan door brandstichting of door problemen onder de motorkap. Als de mogelijkheid bestaat om brandschade te herstellen, dan is een grote reparatie vereist. Voor uw gemoedsrust kunnen wij u verzekeren dat het risico op brandschade extreem laag is.

Ruitschade

Ruitschade is veel voorkomend en wordt meestal veroorzaakt door steenslag. Een klein sterretje in uw ruit escaleert snel in een grote barst. Daarom is het altijd aan te raden om een sterretje zo spoedig mogelijk te repareren.

Stormschade

De meeste weerschade wordt veroorzaakt door storm. Door klimaatverandering komt extreem weer steeds frequenter voor. Stormschade wordt vaak veroorzaakt door afgebroken takken of door voorwerpen die in de lucht worden geslingerd.

Lakschade

Lakschade komt veel voor en kent vele oorzaken. Krassen ontstaan onder andere door het verkeerd wassen van uw auto of door een voorwerp dat langs uw auto schaaft. Ook kan de lak worden aangetast door erosie wat op zijn beurt optreedt bij vogelpoep, stenen en strooizout.

Schade dankzij een slecht wegdek

Een slecht wegdek kan uw auto beschadigen. Hierbij kunt u denken aan stenen die loslaten bij vorst of schade die ontstaat doordat wegen slecht onderhouden zijn.

Blikschade

Schade aan het carrosserie van een auto noemt men blikschade. Dit type schade wordt in veel gevallen veroorzaakt door een botsing of doordat de bestuurder ergens tegenaan rijdt. Een veel voorkomende vorm is dan ook deukschade.

Hagelschade

Het aantal zware hagelbuien in Nederland stijgt. Als gevolg hiervan krijgen steeds meer automobilisten te maken met hagelschade. Alhoewel hagelschade onschuldig klinkt, kan het dermate ernstig zijn dat u niet langer geoorloofd bent om in uw auto te rijden tot het is hersteld.

Bij ASN Autoschade Pouw kunt u terecht om alle soorten schade aan uw bedrijfswagen of auto te herstellen. Neem voor advies contact met ons op of plan een afspraak in.