Een sterretje in de voorruit, wat nu?

Een sterretje in de voorruit, wat nu?

Iedere automobilist maakt het weleens mee… een sterretje in de autoruit. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door steenslag. Goed nieuws! Een sterretje kan heel gemakkelijk worden verholpen. Het team van ASN Autoschade Pouw kan uw ruit vakkundig herstellen en zorgt dat u snel en veilig weer de weg op kunt.

Waarom een sterretje snel laten herstellen?

In het geval van een sterretje is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Als u blijft rijden zoals het is, is de kans groot dat het sterretje barst. Dit is onveilig en duur om te herstellen. Is het sterretje in uw voorruit ongeveer 2,4 cm of blokkeert deze uw zicht? Dan zal de complete voorruit vervangen moeten worden.

Het herstelproces van een sterretje

Vooraf wordt het beschadigde gebied gereinigd en worden glasdeeltjes weggehaald. Het sterretje wordt vervolgens met een hoge druk gevuld met doorzichtige kunsthars. Om dit uit te harden wordt UV-licht gebruikt. Dit herstelt de sterkte van de ruit. Ten slotte wordt de ruit gepolijst totdat deze weer perfect glad is. Na het doorlopen van deze stappen is uw autoruit weer zo goed als nieuw.

Leidt een sterretje tot afkeur van de APK?

Dat kan, mits het sterretje of de barst vertakt is of uw zicht belemmert.

Laat een sterretje in de ruit herstellen bij ASN Autoschade Pouw. Advies op maat? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.