Nieuws

Voorkom autoschade deze zomer

Tijdens de zomermaanden komen bepaalde soorten autoschade vaker voor. Welke schades dit zijn en hoe u dit kunt voorkomen, leest u hier. Ontdek onze handige tips om schade aan uw auto tijdens de zomer te beperken en houd uw voertuig in optimale staat.

Pas op voor inbrekers

Hoewel het aantal autodiefstallen in Nederland afneemt, neemt de schade toe. Dit komt doordat mensen waardevolle bezittingen onbeheerd in hun auto achterlaten en de technologieën in auto’s steeds duurder worden. Om schade te voorkomen, is het van essentieel belang om altijd de ramen van uw auto te sluiten, zelfs bij warm weer.

Keep It Cool

Bent u gewend om de airconditioning op volle kracht te zetten? Helaas is dit niet de meest ideale manier om de hitte uit uw voertuig te verdrijven. Het abrupte temperatuurverschil kan namelijk bestaande sterretjes in uw autoruit vergroten. Hier een waardevolle tip: begin met het openen van de ramen om de meeste hitte te laten ontsnappen. Stel vervolgens de airconditioning in op een temperatuur die niet meer dan vijf graden onder de buitentemperatuur ligt.

Airco - ASN Apeldoorn

Afspraak inplannen

Heeft u al een sterretje in uw ruit? Maak direct een afspraak om dit te repareren.

Plan een afspraak inMeer informatie ruitschade

Smeer niet met zonnebrand

Wist u dat zonnebrand witte vlekken kan achterlaten op de lak van uw voertuig? Zorg dat u een vlek daarom zo snel mogelijk verwijderd middels een vochtig doekje. Als u niet op tijd bent, loopt u het risico dat u de lak opnieuw moet laten spuiten. Om dit soort lakschade te voorkomen, is het aan te raden om direct na het aanbrengen van zonnebrand uw handen te wassen of de zonnebrand voldoende tijd te geven om in te trekken. Klik hier voor meer informatie over lakschade.

Laat de autoruiten glanzen

We kennen het allemaal: na een dagje uit, op weg naar huis, schijnen de zonnestralen recht uw auto in. Om belemmerd zicht te voorkomen, raden wij aan om regelmatig uw autoruiten schoon te maken.

Overbezette parkeerplaatsen - ASN Autoschade Apeldoorn

Overbezette parkeerplaatsen

Tijdens de warme dagen trekken mensen massaal naar het water, waardoor het vinden van een parkeerplaats een uitdaging kan zijn. Overbezette parkeerplaatsen vergroten het risico op parkeerschade. Een ongewenste kras of deuk is natuurlijk een vervelend einde van een leuke dag aan het water. Hoewel u afhankelijk bent van andere bestuurders om dit soort schade te voorkomen, zijn er toch enkele maatregelen die u zelf kunt treffen.

Voorkom ruitschade

U bent vast bekend met de kleine steentjes die plotseling tegen uw voorruit tikken en soms zelfs sterretjes veroorzaken. De hitte kan ervoor zorgen dat het wegdek beschadigd raakt, waardoor losse kiezeltjes ontstaan. Deze kunnen via de banden van uw voorganger tegen uw autoruit aankomen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat u snelheid mindert en voldoende afstand houdt ten opzichte van uw voorganger.

We hopen dat u iets heeft aan onze tips! We wensen u alvast een fantastische zomer(vakantie) toe!