Nieuws

Veilig rijden in de herfst: tips voor regenachtig weer

Het weer is aan het veranderen en de herfst is officieel begonnen. In Nederland gaat dit seizoen gepaard met regenachtig weer. Als u de weg op gaat, moet u daarom extra voorzichtig zijn. Niet alleen voor uw eigen veiligheid en die van uw passagiers, maar ook om andere weggebruikers te beschermen. Gladde wegen verhogen de kans op ongevallen aanzienlijk. In deze blog delen we waardevolle tips om veilig te rijden bij regenachtig weer.

Verminder uw snelheid

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen bij regenachtig weer is uw snelheid verminderen. Het duurt langer om te stoppen op gladde wegen, dus verlaag uw snelheid en houd voldoende afstand tot de auto voor u. Dit geeft u meer tijd om te reageren op onverwachte situaties.

Airco - ASN Apeldoorn

Afspraak inplannen

Heeft u autoschade opgelopen? Maak uw afspraak!

Plan een afspraak in

Controleer uw banden

Goede banden zijn essentieel voor veilig rijden in de regen. Zorg ervoor dat uw banden voldoende profiel hebben en goed opgepompt zijn. De juiste bandenspanning zorgt voor betere grip op natte wegen.

Gebruik uw verlichting

Zet uw koplampen aan, zelf als het overdag regent. Hierdoor bent u beter zichtbaar voor andere bestuurders en heeft u zelf ook beter zicht.

Wees voorzichtig met aquaplaning

Aquaplaning kan optreden wanneer uw banden het contact met het wegdek verliezen door een overvloed aan water op de weg. Als dit gebeurt, laat dan het gas los en stuur geleidelijk bij. Probeer niet plotseling te remmen, dit kan het probleem verergeren.

Houd uw ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof in goede staat

Goed werkende ruitenwissers zijn van essentieel belang voor een helder zicht bij regenachtig weer. Controleer of uw ruitenwissers in goede staat zijn en vervang ze indien nodig. Zorg er ook voor dat uw ruitensproeiervloeistof bijgevuld is, zodat u vuil en modder gemakkelijk van uw voorruit kunt verwijderen.

Blijf alert en voorkom afleiding

Het is altijd belangrijk om alert te blijven tijdens het rijden, maar vooral bij slecht weer. Vermijd afleidingen zoals het gebruik van uw telefoon en zorg dat u volledige aandacht bij de weg houdt.

Wees voorbereid op noodsituaties

Zelfs als u alle tips opvolgt, kan het nog steeds misgaan. Zorg ervoor dat u een EHBO-kit, een deken en een zaklamp in uw auto heeft in het geval dat u in een noodsituatie belandt. Een gevarendriehoek en reflecterend veiligheidshesje kunnen eveneens goed van pas komen.

Voorbewerken - ASN

Overweeg professionele hulp bij autoschade

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het gebeuren dat u toch betrokken raakt bij een ongeluk als gevolg van slecht weer. Als dat het geval is en uw auto schade heeft opgelopen, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen bij het herstellen van de schade. Ons team staat klaar om uw voertuig weer in topconditie te brengen.

 

Rijd veilig deze herfst en onthoud deze waardevolle tips om regenachtige dagen zonder problemen door te komen.